Monument Minnewaterpark Brugge

Het mooie Minnewaterpark in Brugge ontvangt dagelijks honderden buitenlandse toeristen. Op de centrale ontmoetingsplaats staat een stijlvolle luifel. Een groot en indrukwekkend monument, dat aan een grondige opfrisbeurt toe was.

Toen de stad Brugge de aanbesteding uitschreef om de luifel in de verf te zetten, twijfelde schilder Yves Vanrenterghem geen moment. En maar goed ook, want het verfsysteem dat hij in gedachten had, bleek aan alle voorwaarden van het bestek te voldoen. Niet veel later konden hij en zijn team met het project van start: “Het eerste plaatsbezoek viel in volle corona-periode en verliep dus extreem rustig. Een groot contrast met de periode waarin we de werken hebben aangevat. Het was een hele uitdaging om tussen al de groepen toeristen door efficiënt te schilderen. Het voordeel van dit project was dan weer dat we de hele tijd overdekt konden werken en weinig last hadden van de weersomstandigheden.”

Als eerste namen ze de metaalconstructie onder handen. Die was sterk bestoft, en moest daarom eerst met een hogedrukreiniger gereinigd en ontmost worden. Yves: “Op vraag van de stad Brugge beperkten we de hinder tot een minimum. We huurden een extra hogedrukreiniger en konden zo de klus op amper twee dagen klaren.”

Veel verf, weinig afval

Na de voorbereidingswerken werd de constructie voorzien van twee lagen Finifer: “Dit product is sterk roestwerend, verwerkt gemakkelijk en heeft een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Dat de verf snel overschilderbaar is, is een extra troef die we hier zelfs niet nodig hadden”, verklaart Yves. “Bovendien kon de verf in potten van 15 liter geleverd worden. Als je weet dat we in totaal 150 liter verwerkten voor het metaalwerk, kan je nagaan hoeveel afval we vermeden hebben!”

Het houtwerk van de luifel werd afgeschuurd en kreeg daarna twee lagen Woodcolor Classic. De vakmannen kozen voor een dekkende beits omdat het oude houtwerk hier en daar ontsierd was door graffiti. Ook hier werd maar liefst 50 liter verf verzet. Een groot project, waar Yves tevreden op terugblikt: “De klant was bijzonder tevreden met het resultaat. We kregen een volledig blanco opleverlijst van de stad Brugge, dat zegt wel genoeg denk ik. En als de klant tevreden is, zijn wij dat natuurlijk ook!”

Meewerkende partijen
  • Schilderwerken
    Vanrenterghem bvba
Leveranciers
Laatste projecten
Uitgelicht door de redactie
Paint & Stuc 77
Paint & Stuc 77

Lees de laatste editie nu gratis online