Stuctoepassing met steenlook

Sierpleisters voor vloeren en badkamers zijn bijna niet meer weg te denken uit de hedendaagse interieurs. Maar sinds kort zijn er ook nieuwe kant-en-klare stuctoepassingen die schokvast, krasvast én watervast zijn. Schilder Tomas Vandeweghe testte één van die producten uit in deze woning en dat leverde een prachtig resultaat op.

“Decoratieve technieken zitten inderdaad al een tijdje in de lift”, vertelt Sofie Dhondt, Product Manager decoratieve technieken bij BOSS paints. “We bieden intussen meer dan twintig toepassingen, maar we zochten al een tijd naar een extra product met heel specifieke voordelen. Zo begonnen we een drietal jaar geleden met de ontwikkeling van Stone Art. Met dit product creëer je een decoratief steeneffect, dat je op verschillende manieren kan afwerken. Denk maar aan een kleurvernis of een terrazzo-effect. Ondertussen werkten we er ook een stuctoepassing voor uit en vroegen we enkele vakschilders om dit product uit te testen. Vakman Tomas was één van de eerste schilders die ermee aan de slag ging.”

Kant-en-klare alleskunner

Tomas plaatste de Stone Art Stuc op de vloer en de Stone Art Color op de keukenkasten en het aanrecht. Maar een naadloze overgang tussen wand en vloer was niet de voornaamste reden om voor de nieuwe stuctechniek te kiezen.

“Het belangrijkste voordeel van Stone Art Stuc is dat het om een kant-en-klaar product gaat”, legt Sofie uit. “Je moet niets mengen, geen weegschaal gebruiken en geen rekening houden met een korte verwerkingstijd. Het plaatsen gaat snel en je kan relatief grote oppervlakten alleen aan.”

Plaats je het product volledig volgens voorschrift, dan krijg je een heel natuurlijk en zacht uitzicht. Verder is deze techniek schokvast genoeg voor deuren, krasvast genoeg voor vloeren én watervast genoeg voor badkamers (maar niet in de douche zelf). Je kan hem dus eigenlijk op bijna alles toepassen. Uiteraard hangt de duurzaamheid en onderhoudbaarheid af van de vernis die je erop plaatst. Tomas werkte alles af met drie lagen Aqua Sensa-vernis: een prima keuze en prachtig eindresultaat!

Meewerkende partijen
  • Schilderwerken
    VDW Schilderwerken
Leveranciers
Laatste projecten
Uitgelicht door de redactie
Paint & Stuc 77
Paint & Stuc 77

Lees de laatste editie nu gratis online