Abdij van Westmalle

200 jaar geschiedenis en duizenden vierkante meters in de verf zetten, het gebeurt niet elke dag. Het kostte de neven Sven en Carl Coninx bijna 10 jaar om een frisse wind doorheen de volledige site van de abdij van Westmalle te laten waaien. Maar dankzij Bossflow Mat en Boss-hybride leverden ze een indrukwekkend resultaat af.

Uitdaging perfect uitgevoerd

“Sommige projecten zijn groot, andere enorm en dan heb je er die regelrecht buiten categorie zijn zoals de abdij van Westmalle” lacht schilder Sven Coninx. “De abdij is gebouwd op de fundamenten van een oud klooster en al meer dan 200 jaar oud. Toen we in 2012 de vraag kregen om de gerenoveerde panden af te werken, was dat de start van een boeiend traject.”

“We zijn dit project inderdaad een kleine 10 jaar geleden gestart”, bevestigt Svens neef Carl. “En om zoveel traditie in de verf te zetten, was enkel de allerbeste kwaliteit goed genoeg.” De meeste ruimtes behandelden de vakmannen met Bossflow Mat. Dankzij de goede vloei verwerkt deze verf gemakkelijk en de hoge dekkracht garandeert een streepvrij resultaat, zelfs op grotere oppervlakken. Carl bevestigt: “Wat ons betreft is deze verf de ideale keuze voor binnenmuren en plafonds. Met een grondlaag Bossprim kan je gerust zijn van een egaal eindresultaat. Hoewel het toch een hele uitdaging was om de 15 meter lange, donkergroene muren van de gastenkamers streepvrij te houden (lacht).”

Muurverf met laktechnologie

Voor de doorloopruimten koos het schildersduo voor Boss-hybride, een muurverf op basis van laktechnologie. Hierdoor is deze verf uiterst geschikt om in één beweging op muren, houten lambriseringen en kunststoffen sierlijsten door te schilderen. Zo bespaar je tijd met afplakken én kan alles met eenzelfde glansgraad afgewerkt worden. Dat de verf daarnaast sterk is en tegen een stootje kan, was voor de neven een belangrijke vereiste: “Door die vertrekken lopen regelmatig mensen, vaak met bagage. Een sterke verf die de muren beschermt, is dan geen overbodige luxe.”

“Het resultaat mag er echt zijn, alle betrokken partijen zijn ongelooflijk blij en fier”, blikt Sven terug. “Ook de broeders zijn bijzonder tevreden, zowel over de gekozen kleuren als over de kwaliteit van de afwerking.”

Meewerkende partijen
  • Schilderwerken
    Schilderwerken Coninx
Leveranciers
Laatste projecten
Uitgelicht door de redactie
Paint & Stuc 77
Paint & Stuc 77

Lees de laatste editie nu gratis online