Nieuwbouwwoning Oombergen

Een nieuwbouwproject is geen garantie op schildersklare wanden en plafonds. Op perfect nageglet pleisterwerk kan de verf zich niet voldoende hechten, terwijl kleine putjes en scheurtjes met de grootste zorg bijgewerkt moeten worden. Gelukkig hebben Yannick De Vos en zijn team van De Vos Schilderwerken ervaring met dit soort projecten

Zo namen Yannick en zijn collega’s deze nieuwbouwwoning in Oombergen onder handen. Het pleisterwerk bleek van slechte kwaliteit, dus hun eerste werk bestond eruit om alles twee keer uit te plamuren. Daarna gingen ze aan de slag met een overschilderbaar vlies.

Yannick: “We werken eigenlijk altijd met vlies in nieuwbouwprojecten. Zo voorkom je scheurtjes in je schilderwerk, verstevig je de muren en het plafond en krijg je een strakker eindresultaat, ook op moeilijke ondergronden. Bij het overschilderen is er bijna geen vezelopruwing, waardoor je een heel glad eindresultaat bekomt en bijna niet moet schuren,” vertelt Yannick.

Afwerking tot in de puntjes

Zodra het vlies op z’n plaats hing, konden ze met de schilderwerken van start. Na de grondlaag kozen ze voor een makkelijk afwasbare afwerkingsverf die een mooie vloei heeft en geen lasvorming geeft. Zo is de klant zeker van een strak en egaal eindresultaat,” licht Yannick toe.

Geen overbodige luxe in dit project, want de klant is een hoge afwerking gewoon en wou dat alles tot in het kleinste detail perfect was. Om die wens volledig te vervullen, plaatsten de vakmannen op enkele muren een decoratieve techniek die gezien mag worden.

Ondanks het slechte basispleisterwerk slaagden Yannick en zijn team erin om van de woning een echt pareltje te maken.

Meewerkende partijen
  • Aannemer schilderwerken
    De Vos Schilderwerken
Leveranciers
Laatste projecten
Uitgelicht door de redactie
Paint & Stuc 77
Paint & Stuc 77

Lees de laatste editie nu gratis online